Het magazine voor Natuurfotografen

Nederpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand


Bas Breetveld - fotograaf van juni 2014

 
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Arjen Drost
Admin
Admin


Gender: Male
Age: 47
Joined: 29 Sep 2005
Posts: 13141
Location: Groningen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sat 31 May 2014, 23:00    Post subject: Bas Breetveld - fotograaf van juni 2014
Naam: Bas Breetveld
Leeftijd: 44
Woonplaats: Voorburg (ZH)
Beroep: cursus/workshopleider, fotograaf, productontwikkelaar
Andere hobby’s? Motorrijden, kajakken, de hond en mezelf trainen.
Gebruikte apparatuur: Full frame met alle toebehoren, doch compact genoeg om mee te slepen. Boot en kajak zijn voor mij belangrijker geworden als middelen dan de fotoapparatuur.
Website: www.fotosloep.nl en www.naturereflections.nl
Foto's op Nederpix



Waarom natuurfotografie?
Weg van de bewoonde wereld dekt voor mij een groot deel van de lading. Alles klopt daar, de energie, het gebrek aan tijdsbesef, de vrijheid zonder daarin belemmerd te worden door autoriteiten. Het is waar wij uiteindelijk vandaan komen en ik heb daar een enorme binding mee, vooral daar waar water is.
Ik wil deel uitmaken van hetgeen zich om mij heen bevindt en geen buitenstaander zijn in deze omgeving. Wanneer dit eenmaal bereikt is, valt vaak de behoefte weg om op de ontspanknop te drukken. Ik vind het heerlijk! Sinds drie jaar heb ik er zelfs bijna full time mijn werk van gemaakt en neem mensen mee in deze beleving en leer ze daar e.e.a. bij over de technische kant van het fotograferen in een magnifieke omgeving: de Biesbosch.


Ontwaken van de Biesbosch

Hoe ben je begonnen met de natuurfotografie?
Weg van de bewoonde wereld betekende tot 10 jaar geleden voor mij vissen. Dat heeft mij van jongs af aan gegrepen en heb er erg veel tijd aan besteed. Het enthousiasme daarvoor nam op een zeker moment wat af toen de techniek de ‘oude skills’ en inzichten begon in te halen. Tijd om wat anders te gaan doen dan deze vorm van natuurbeleving.
Met de eerste reis naar Canada werden mijn vrouw Nancy en ik overweldigd door de natuur en ruimte ter plaatse. Ik had speciaal een telelens aangeschaft om e.e.a. vast te leggen. Geweldig was het! Toen is het allemaal zo’n beetje begonnen. Thuis had ik snel helemaal privé mijn IJsvogelproject. Ik zat weer in alle rust aan de waterkant mijn dingen te doen. De bestemming van de volgende grote reis was Alaska. Wat was ik daar thuis. Om er weer even terug te keren hebben we de foto’s met alle dierbare herinneringen.


Ver weg van de bewoonde wereld. Katmai Alaska.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van de natuurfotografie?
De leuke kanten heb ik al benoemd, denk ik. Wanneer je jezelf verdiept in je favoriete onderwerpen (leuk!) en daarin vergaand specialiseert, loop je tegen het feit aan dat vrijwel alles wordt bedreigd. Is het geen verlies van habitat, dan is het weer de jacht of stroperij. Dan weer het landbouwgif dat nu weer de kop opsteekt.
Daarnaast is het hier en daar wat druk geworden met natuurfotografen op de bekende hotspots. Op zich niet zo erg; daar kun je vandaan blijven. Ik hoop niet dat de stille locaties waar ik vaak ben ooit ontdekt zullen worden en vervolgens gestolen door de massa. Daar zou ik niet blij van worden. Dit belemmert mij soms beelden vrij te geven.
Een erg moeilijke kant van de natuurfotografie vind ik het gevaar van kopieergedrag. In deze tijd zijn alle leuke techniekjes die erin zitten weleens door iemand gebruikt of toegepast. Met regelmatig surfen langs de natuurfotografie-sites kom je ze allemaal tegen. Sommige omstandigheden vragen erom bekende techniekjes te gebruiken. Dat doen ‘de groten der groten’ immers ook. Goed gedaan en werkelijk wat toegevoegd denk ik dat we dit vooral moeten doen. Het blijft voor mij persoonlijk een moeilijk punt.


Bekende techniekjes in zeer speciale omstandigheden.

Om terug te komen op de leuke kanten: in Nederland zijn geweldige successen geboekt met het terughalen van diverse soorten, waaronder de Bever. Ik geniet bijna dagelijks van het doen en laten van deze erg interessante diersoort die het heel erg goed doet.
Ook erg leuk: ontmoetingen met zeer speciale mensen via de fotografie en/of natuurbescherming!

Wat is je specialiteit?
Al meerdere jaren de Bevers in de Biesbosch. Ze blijven boeien, al is het fotografisch resultaat minimaal. Veel verder dan een knagende Bever kom je niet. De sociale gedragingen vallen over het algemeen buiten het bereik van de camera. Knagende Bevers heb ik nu wel genoeg op de foto staan. De laatste tijd ben ik ze aan het filmen met hele leuke resultaten.


Link

Wat zijn je favoriete plekjes?
De Biesbosch per boot en kajak. Verder het noordelijk regenwoud van Noord Amerika. De mystieke sfeer daar; heerlijk!


De Biesbosch kent ook zijn mystieke momenten in de vroege ochtenden.

Wat is je droomsoort/gebied?
Mijn absolute droomsoort is de ‘Spiritbear of Kermode Bear’ op Princess Royal Island, een bijna witte kleurvariant van de zwarte beer. Verder ben ik mateloos geïnteresseerd in de bruine beren op Admiralty Island. Deze joekels zouden genetisch meer verwant zijn aan de ijsbeer dan aan de bruine beer. Heel bijzonder omdat de ijsberen niet bepaald in de buurt zitten. Het eiland ligt in de buurt van Juneau. En natuurlijk de ‘Blue Bear’, maar dat is erg onbereikbaar. Kamchatka is ook erg aantrekkelijk.


Alleen de reis al naar deze eilanden ...

Wat kenmerkt jouw foto’s?
De meeste van mijn foto’s worden op of aan het water gemaakt. Daar ben ik nu eenmaal graag.
De reflecties van het water zijn altijd anders en het verveelt nooit. Vooral de vroege ochtend met wat damp op het water is prachtig. Helaas ben ik bepaald geen ochtendmens en heb er grote moeite mee om er zo vroeg te zijn. Ik doe dit als de omstandigheden optimaal zijn. Dan zijn de beloningen altijd groots.
Verder probeer ik voor zover mogelijk de intimiteit van het moment vastleggen. Zie ook het verhaal over ‘geen buitenstaander meer zijn’. Ik geloof niet in eigen stijlen of ‘foto-identiteit’. Vaak komt het erop neer telkens dezelfde foto te maken van verschillende onderwerpen. Dat vind ik te gemakkelijk. Dit is tevens de valkuil van dezelfde telelens te vaak gebruiken. Wat mij betreft is het veel moeilijker om telkens de sfeer en/of de energie van een bepaald moment over te brengen. Allereerst moet je dan helemaal thuis zijn op de locatie. Dat kost tijd. Verder moet je over een heel groot repertoire beschikken in het veld en voor het nabewerken van de foto’s. De fotografen die telkens met ‘iets nieuws’ komen verdienen wat mij betreft het meeste respect.


Een olijfgroene kajak valt bijna weg in deze omgeving

Hoe ga je te werk?
Het ligt er helemaal aan waar de omstandigheden om vragen. De Biesbosch vraagt om een kajak. Hier heb ik speciale kajaks voor aangeschaft welke ontworpen zijn voor vissers. Ze zijn superstabiel en zeer comfortabel om het lang in vol te houden zonder rugklachten. Voor bijvoorbeeld ijsvogels doe ik er een camou-doek overheen en verstop de hele boel tussen en onder de wilgen. Op de oever probeer ik over het algemeen gebruik te maken van de natuurlijke dekking, soms i.c.m. een camouflagedoek.


Eenmaal het vertrouwen gewonnen gaat het allemaal wat gemakkelijker.

Heb je een fotograaf die je inspireert? Zo ja, welke?
Als beeldendenker ben ik zeer slecht in namen. De fotograaf die mij het meest heeft geïnspireerd is Michio Hoshino; een Japanner die emigreerde naar Alaska om daar alle natuurverschijnselen vast te leggen. Het boek “Blue Bear” van Lynn Schooler is een eerbetoon aan deze veel te vroeg overleden fotograaf. De regel in het boek die mij het meest inspireerde was: “Wanneer het vooringenomen beeld wordt losgelaten, neemt het aantal waarnemingen exponentieel toe.” Prachtig toch? Het dekt de complete lading van de (natuur)fotografie. Met Jan van der Greef had ik hier ooit een discussie over. Hij schreef: “Het is onze taak om het vooringenomen beeld weg te nemen.”
Kwestie van perceptie allemaal. De eigen perceptie van zaken overbrengen via de fotografie is een fantastische manier om jezelf te uiten, maar ook een manier om mensen anders tegen schijnbaar normale zaken aan te laten kijken.
Tja, Michio Hoshino inspireert zelfs lang na zijn overlijden. Ik hoop met deze quote daaraan bij te dragen.

Wat doe je om verstoring te voorkomen?
Heel goed observeren en niet te snel op het doel afgaan. Goed kijken of het wel kan en iedere vorm van hebberigheid loslaten en niet te snel afdrukken. Daarbij gaat het opvallen dat sommige individuele dieren wat ‘gemakkelijker’ zijn dan andere. Van deze dieren probeer ik hun gedrag en regelmaat te doorgronden. Vaak zijn dit de dieren die dicht bij de bebouwing leven. Heel simpel, als ze erg schuw waren, zaten ze daar niet ....
Zo is het in ‘de wildernis’ vaak uiterst lastig om dieren voor de lens te krijgen. Je kunt je zelfs afvragen of je daar wel moet komen.


Techniekjes beheersen en gebruiken in het veld. In de nabewerking is er dan niet veel nodig.
Hier zijn Lee-filters gebruikt i.c.m. met ‘the big stopper’ voor een extra lange sluitertijd om het water geheel rimpelloos te maken, wat het al bijna was. De bijbehorende blauwzweem was meer dan welkom!


Je bent o.a. ‘techneut’, gebruik je dat in de natuurfotografie?
Jazeker! Ik gebruik het om zo veel mogelijk kansen te benutten in optimale fotokwaliteit. Wat betreft het belichten doe ik niet ‘een beetje plus of min’, maar gebruik altijd het gebied waar de beeldsensor optimaal presteert. Dat betekent ‘expose to the right’, wat ik altijd toepas met een paar simpele trucjes die repeteerbaar zijn. Ik gebruik referenties in de omgeving en stel de belichting perfect af voordat het onderwerp in beeld komt. Hierbij is het natuurlijk van het grootste belang dat je ‘goed in je onderwerp zit’. Ze moeten enigszins voorspelbaar zijn en dat zijn ze meestal wel na voldoende observatie.

Beste foto?
Waarom is dit je beste foto?
Vanwege het unieke moment.

Beste foto? Weet ik niet. Het is in ieder geval de meest dierbare.

Hoe heb je hem genomen?
Samen met de gids in Katmai (Alaska) hadden we plaats genomen op een rotsje bij een watervalletje, bovenop de berenpoep en verrotte half opgegeten zalmen. De hele berenpopulatie zou daar in een ochtend voorbij komen. De gids en tevens piloot van het watervliegtuig ging zelf ook fotograferen. Een Nikon/Canon shoot-out zou het worden volgens hem. Mij maakte het niks uit. Beide merken zijn immers even Japans met veel te veel knopjes en menu’tjes. ... Op een zeker moment hadden we zo’n 7 beren om ons heen lopen. Een moederbeer met jong, twee beren van drie jaar oud die net de moeder hadden verlaten en daar liepen te ‘puberen’, een kleinere beer zonder moeder erbij en nog een paar andere. De twee ‘pubers’ kwamen op een zeker moment te dicht bij het jong. Moederbeer joeg ze met veel geweld weg. Dat reageerden ze af op de kleinste beer ter plaatse die ons vervolgens gebruikte als menselijk schild tegen de twee agressors. Daar zit je dan met een beer achter je op geen twee meter afstand en de twee ‘pubers’ vlak voor je. Verder niks aan de hand en de gids grijnsde wat. Zonder deze uiterst betrouwbare gids hadden we dit nooit meegemaakt.


In dit soort oorden is het allemaal wat gemakkelijker dan hier.
De beer van de foto was op hetzelfde moment aan het vissen bij het watervalletje en het viel op dat zij de eitjes eruit kneep i.p.v. de gebruikelijk hap in de buik van de vis om de eitjes eruit te krijgen. Ik besloot haar te volgen met de 500mm erop. Toen gebeurde dit en ik had het vol in beeld.
Triomfantelijk draaide ik mijn schermpje naar de gids toe met de woorden “Hey Ken, Nikon sucks”. Hij knikte instemmend.

Wat kan er beter aan?
Best veel, maar het moment en de beleving waren zo uniek.

Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je fotografie?
In de loop van de tijd worden dat er steeds meer natuurlijk. De grappigste was het voorval met de hond en de zwarte beer. Ik zat bij Ucluelet (Vancouver Island) Bald Eagles te fotograferen die in een haventje visafval van vissers aan het eten waren. Aan de rand van het haventje stond een stacaravan met een ogenschijnlijk behoorlijk valse hond voor de deur. Op een zeker moment kwam het beest luid blaffend en zeer agressief op mij af rennen. De eigenaresse van de hond stond luid te roepen dat het beestje ‘niks deed’. Het zal wel, maar ik dook toch de auto maar even in. Het beestje werd teruggeroepen en ik nam weer plaats bij de Bald Eagles. Hoor ik dat mens wéér roepen: “have you seen that bear behind you?” Toch maar even rustig achterom kijken en daar stond de zwarte beer op nog geen 15 meter afstand. Die vertrouwde ik dus wél en bleef lekker zitten. “you stupid tourist!” schreeuwde het mens, meer geschrokken dan ik ....
De Bever die door het ijs brak voor de kant en vlak naast mijn statief voorbij kwam wandelen toen ik een landschap fotografeerde was ook een hele fraaie belevenis. Zie laatste foto van dit interview ...
Er was natuurlijk geen tijd om erop te reageren met de filters voor mijn lens. Hij liet mij in verbazing achter.


Een ochtendje Biesbosch is misschien wat minder spannend, maar evengoed een genot.

Wat vind je van Nederpix?
Nu snij je een gevoelig onderwerp aan. Ik voel mezelf niet erg thuis in groepjes e.d. Zelfs op i-net heb ik er moeite mee. Dat is mijn probleem en niet dat van Bird- of Nederpix . Dit laat ik dus achterwege in het geven van mijn mening.
Technisch gezien vind ik Bird- en Nederpix de allerfraaiste natuurfoto-sites ooit. Het werkt perfect. Heel overzichtelijk dagelijks veel nieuwe foto’s van zeer goede kwaliteit en de ‘dwang’ door moderatie om het niveau hoog te houden. Daarnaast kan iedereen ook nog zijn mening geven over de foto’s. Geweldig!
Ik heb heel erg veel geleerd op de ‘Pixen’, waarvoor veel dank!


Heel moeilijk is het om Bevers te vinden die bij daglicht actief zijn en ook nog eens een ‘beetje tolerant’ zijn t.a.v. onze aanwezigheid. Alle inspanningen worden op den duur beloond.

Heb je nog tips voor andere fotografen?
Jawel, benut iedere kans door de techniek achter het fotograferen in de hand te hebben en probeer dit zo simpel mogelijk te houden, binnen je bereik, zodat het geen last wordt.
Volg je hart en zorg dat je het naar de zin hebt op de beoogde locatie, dan ben je nooit afhankelijk van de factor geduld. Geduld is iets dat vroeg of laat opraakt, plezier in hetgeen je aan het doen bent raakt nooit op.

Welke foto zou je nog heel graag maken?
De Etna in volle glorie met een flinke uitbarsting van de Zuid-Oost krater. We zijn er al diverse malen naartoe gevlogen toen de grafieken van de seismografen weer eens een stijgende lijnen lieten zien, maar telkens zakte het weer in op de avond dat hij af zou moeten gaan. Alles is perfect voorbereid met de juiste (veilige!) locaties om de foto’s te maken.
Stromboli geeft bijna garantie op uitbarstingen zoals op de foto, maar dat is allemaal wat kleiner. Hier gaan we nog eens terug om wat plannen uit te werken. Door de mist die plots van zee kwam, kreeg ik hier maar één klein kansje. Ik ben er wel erg blij mee omdat ik de belichting in één keer goed had. Dat was gokken en het resultaat liet een eeuwigheid op zich wachten met 20 seconden sluitertijd. Ik sprong een gat in de lucht toen hij perfect bleek te zijn.


Een behoorlijk spektakel zo’n vulkaanuitbarsting ...

Tot slot
Vooral wat betreft perceptie heeft de natuurfotografie voor mij persoonlijk tot enorme inzichten geleid die ik toepas in het dagelijkse leven. Het heeft mij als mens wezenlijk veranderd in positieve zin. Een mooiere hobby of beroep kan ik mij niet indenken en ben er dankbaar voor dat ik dit kan doen!

Wie zou je volgende maand tot fotograaf van de maand willen benoemen en waarom?
Na vijfentwintighonderd -nog wat woorden- en 15 foto’s verder is het aan mij de eer om de volgende fotograaf van de maand aan te kondigen. Hierbij kies ik voor Laurens (de Waard). Hij beheerst alle disciplines van de natuurfotografie en weet fraaie beelden neer te zetten met groothoek-, tele- en macrowerk. Net als ik is hij regelmatig in de Biesbosch te vinden en heeft een opleiding voor gids in dit gebied succesvol afgerond. Ik ben erg benieuwd naar zijn visie via het geschreven woord.
Laurens, maak er a.j.b. wat moois van met jouw erg afwisselende beelden!


Van extreme hitte naar extreme koude. De wisselwerking van bestaande interesses en het willen maken van een betere foto brengt ons overal!
Back to top
Reply with quote
 
Mark van Veldhuizen


Gender: Male
Age: 42
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 329
Location: Lunteren
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 01 Jun 2014, 8:40    Post subject:
Hoi Bas,

Een geweldig inspirerend verhaal heb je neergezet. Erg mooi om te lezen hoe je je technieken toepast in het veld. Vooral je wijze van belichting, daar zou ik graag iets meer over willen lezen.
De foto's vind ik ook fantastisch om te zien. Een grote aanwinst voor Nederpix.
Een droom om van je hobby zo je werk te kunnen maken.

Gr Mark.
Back to top
Reply with quote
 
peter verwoerd


Gender: Male
Age: 66
Joined: 24 Dec 2009
Posts: 6
Location: Zuid-Holland
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 01 Jun 2014, 11:06    Post subject:
Fijn verhaal om te lezen Bas, ik kan me helemaal vinden in wat je verteld.
Nog heel veel mooie en rustige momenten in de Biesbosch.

Gr, Peter
_________________
Canon spullen.
Back to top
Reply with quote
 
Canonvogel


Gender: Male
Age: 62
Joined: 10 Sep 2010
Posts: 19
Location: Culemborg
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Sun 01 Jun 2014, 16:31    Post subject:
Prachtig zoals je dit verteld en ook de foto's erbij laat zien Very Happy
En veel rustige en mooie momenten op je fotoreizen .

MvG . Jaap.
_________________
Canon eos 7D M II en 1Dx M II met Canon glas.
Back to top
Reply with quote
 
kiran
PixPas (Basic)


Gender: Male
Age: 62
Joined: 30 Jan 2013
Posts: 34
Location: Noordholland
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Sun 01 Jun 2014, 18:52    Post subject:
Een mooi en boeiend verhaal met heel fraaie foto's.
Back to top
Reply with quote
 
VanderGreef


Gender: Male
Age: 72
Joined: 15 Oct 2006
Posts: 14
Location: Driebergen
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sun 01 Jun 2014, 20:23    Post subject:
Heerlijk om zo je verhaal over natuurbeleving te lezen Bas, fijn ook dat ik heb leren kennen, met veel aandacht voor de natuur,met humor, zoekend naar nieuwe technieken en kansen, ....en natuurlijk als beverfluisteraar Wink . Met wat een mooie momenten en prachtige beelden tracteer eb verras je ons uit de Biesbosch!! groeten, Jan
_________________
Canon 1D-Mark IV; Canon EOS 1-Dx ; 16-35; 70-200; 300 mm ;500 mm; 1.4 en 2,0 ext
Back to top
Reply with quote
 
kees vd heijden


Gender: Male
Age: 43
Joined: 02 May 2014
Posts: 2
Location: near Zierikzee
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Mon 02 Jun 2014, 13:45    Post subject:
beste Bas,

wat een leuk en inspirerend verhaal!


mvg Kees vd Heijden
Back to top
Reply with quote
 
Jan Uilhoorn
Guest







PostPosted: Mon 02 Jun 2014, 14:20    Post subject:
Een echte liefhebber.
Mooi Bas.

Ga zo door.

CU
Back to top
Reply with quote
 
David Ruijs
PixPas Plus


Gender: Male
Age: 55
Joined: 24 Nov 2006
Posts: 241
Location: Oss
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Mon 02 Jun 2014, 15:53    Post subject:
Hallo Bas helaas geen IJsvogels maar deze Mogen er ook zijn
vooral met de zalm en beer vind ik super
_________________
Sony A7 1V FE4 24-105 G OSS - Sony FE2.8/90 MACRO G OSS- Sony FE 2.8 70/200 GM OSS- Sony FE 5.6-6.3/ 200-600 G OSS - Minolta 100mm Macro 2.8
Minolta 135mm 2.8

Zonder licht geen fotos
Back to top
Reply with quote
 
Michiel Janssen


Gender: Male
Age: 49
Joined: 16 Apr 2009
Posts: 926
Location: Zevenhuizen
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Mon 02 Jun 2014, 16:17    Post subject:
Mooi verhaal waarin ik me helemaal kan vinden. Het besef dat er veel verloren gaat loert altijd om de hoek dus is het belangrijk om te genieten van wat er (nog) is. En er zijn gelukkig ook positieve ontwikkelingen.
_________________
http://michieljanssen.smugmug.com
http://www.flickr.com/photos/88081547@N06/
Back to top
Reply with quote
 
Eric Gibcus


Gender: Male
Age: 56
Joined: 20 Sep 2005
Posts: 75
Location: Nieuwegein
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Thu 05 Jun 2014, 9:59    Post subject:
mooi herkenbaar verhaal, topfoto's maken het af.
groet, eric
_________________
Nikon d200, d70, f90X, Nikon 80-400vr, Nikon 60 & 105 mm macro, Nikon28-70 mm, Nikon 20mm, Nikon Sb26 flitser, Sea & Sea YS-20 ow-flitser, Subal onderwaterhuis
kijk ook op www.deeldenatuur.nl
Back to top
Reply with quote
 
Marja


Gender: Female

Joined: 21 Jun 2008
Posts: 27

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Thu 05 Jun 2014, 12:18    Post subject:
Hallo Bas, wat een mooi verhaal met geweldige foto's zet je hier neer.
De 'blauwe' foto met de the big stopper vind ik echt heel erg mooi!

Groetjes, Marja
_________________
Canon 5DIII en 7D met div. lenzen
www.marjavanderlaan.nl
Back to top
Reply with quote
 
Rick Robaard


Gender: Male
Age: 51
Joined: 15 Jul 2008
Posts: 2
Location: Meppel
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Thu 12 Jun 2014, 20:38    Post subject:
Heel mooi verhaal Bas. Kan ik wel wat mee.
Prachtige foto's.
Jouw favoriete foto van de Grizzly, is zeker één van mijn favoriete foto's ooit. Wat een geweldig moment en perfect vastgelegd (met Canon nog wel... Wink )

Groet, Rick
_________________
Nikon
'Always look on the bright side of life'
Back to top
Reply with quote
 
Bas Breetveld


Gender: Male
Age: 54
Joined: 04 Feb 2008
Posts: 134

Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Tue 24 Jun 2014, 13:12    Post subject:
Bedankt voor de prettige reacties! Leuk dat er mensen zijn die zich erin kunnen vinden.

Grts,

Bas
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Nederpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand

 
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum