Het magazine voor Natuurfotografen

Nederpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand


Leon Baas - fotograaf van augustus 2014

 
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
jwchess
PixPas Pro


Gender: Male

Joined: 05 Sep 2005
Posts: 1390

Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 8:16    Post subject: Leon Baas - fotograaf van augustus 2014
Korte bio
Naam: Leon Baas
Leeftijd: 39
Woonplaats: Geldermalsen
Beroep: Monteur van waterpompen
Andere hobby's? Tekenen, muziek maken
Gebruikte apparatuur: Canon7D, Canon 300mm f4, Canon Mp-e65, Tamron 90 mm macro, Tokina 35 mm Macro, macrogroothoek objectief(zelfbouw)
En een teveel om op te noemen aan flitsers.
Website: BB-fotografie
Foto’s op Nederpix


Struiksprinkhaan in leefomgeving

Interview
10 jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen.De fotografie die ik bedreef had toen nog geen vaste vormen. Ik fotografeerde alles wat los en vast zat, maar kreeg op die manier wel steeds meer oog voor detail. Daarna volgde een periode waarin ik samen met mijn vrouw veel bruidsreportages maakte. Maar de insecten die rond zo’n mooi bruidsboeket vol zoete honing cirkelde trokken vaak meer mijn aandacht dan het bruidspaar. Gelukkig dat mijn vrouw me dan vaak gerust kon stellen dat zij wel foto’s had van het bruidspaar.
Mijn interesse in de natuurfotografie begon steeds vastere vormen aan te nemen. En dan met name macrofotografie. Ik specialiseerde mezelf in bijzondere belichtingstechnieken en uitgekiende composities.


Eendagsvlieg

Door het lezen van oude fotoboeken die boordevol met tips staan en sinds het digitale tijdperk zijn intrede heeft gedaan in onbruik zijn geraakt heb ik mezelf veel technieken eigen kunnen maken. Door veel te luisteren naar andere fotografen die hun sporen reeds verdiend hadden leerde ik ontzettend veel over fotografie en het uitoefenen daarvan. Mijn toiletruimte heeft jarenlang vol gelegen met boeken om de meest eenvoudige reden dat dat de enige ruimte is waar je verder ook niet veel meer te doen heb dan zitten en wachten op de dingen die komen zullen Smile Zo is de gebruiksaanwijzing van je camera bijvoorbeeld een boekje wat meestal als eerste in de kast verdwijnt.
Nu, dan u weet waar u het voortaan neer moet leggen.


Larve van het Lieveheersbeestje

Mijn allereerste camera was een oude Ricoh, die geen bajonet aansluiting had maar een m42 schroefdraad aansluiting. De lenzen die ik voor mijn Ricoh gebruikte gebruik ik nu nog steeds. Er zijn namelijk adapters in de handel die het mogelijk maken om oude lenzen gewoon te kunnen gebruiken, al moet je dan wel met de hand scherpstellen en het diafragma dient op de lens zelf ingesteld te worden.


Steenrode Heidelibel bij zonsopkomst

Mijn broer Peter verraste mij door mij een Canon eos 5 voor mijn verjaardag te geven. Een camera die ik nog wel eens even uit de kast pak om gewoon weer even dat heerlijke geluid van de sluiter te horen. Deze Camera was voor mij doorslaggevend wat betreft de voortzetting van de fotografie. Het heeft dan ook lang geduurd voordat ik overstapte in de wereld van de digitale fotografie.

De camera die het moest gaan opnemen tegen mijn oude vertrouwde eos 5 was een digitale camera, de Canon eos 300D waar ik toch al snel een hoop gemak en plezier aan beleefde. In die periode begon ik me te oriënteren op macrofotografie. De lens die ik als eerste kocht was een Canon 100mm f2.8 macrolens. Al snel volgde de geweldige Canon MP-e65 macrolens. Mocht u verder willen in de macrofotografie en u bent in het bezit van een Canon dan kan ik u deze lens van harte aanbevelen.
Op dit moment fotografeer ik met de Canon 7D en die bevalt me redelijk. Redelijk omdat ik de ruis erg aanwezig vind,maar dat is mijn mening. Verder is het een geweldige camera waar ik veel plezier aan beleef.


Larve van bladwesp

Interesse voor macrofotografie is ontstaan doordat ik voor het eerst een insect in tegenlicht fotografeerde. Ik was zo geweldig blij met het resultaat dat ik me al snel begon te verdiepen in het gebruik van tegenlicht. Iedere foto die ik daarna maakte gaf mij inspiratie voor de volgende foto.
Voordat ik begon met tegenlicht fotografie was ik al geïnspireerd door een bekende Nederlandse natuurfotograaf die mij liet kennis maken met de macrofotografie.


Eendagsvlieg in tegenlicht met flitslicht

Om tegenlicht in je foto’s toe te passen moet je eerst goed kijken welke insecten hier geschikt voor zijn. Niet ieder insect is hier namelijk geschikt voor. Het zijn voornamelijk de insecten die weke delen hebben. Ik neem even een slak als voorbeeld, dit beestje leent zich uitstekend voor tegenlicht, maar ook spinnen zijn prachtig om in tegenlicht te fotograferen. En natuurlijk niet te vergeten en eveneens mijn meest favoriete insect, de mier! De mier kun je natuurlijk bijna overal vinden. Deze beestjes zijn echter zo beweeglijk dat het zeer moeilijk is om ze goed te kunnen fotograferen. De beste manier om een mier te fotograferen is op het moment wanneer ze bijvoorbeeld op een takje lopen ze te volgen totdat ze bij het eind gekomen zijn. Als ze bij het eind gekomen zijn tasten ze even de omgeving af omdat ze niet verder kunnen. Op dat moment heb je een goede kans van slagen.


Naaktslak in het Geldersch Landschap

Door tegenlicht te gebruiken zullen je foto’s al snel een ander karakter krijgen dan je normaal gewend bent. Over het algemeen wordt er in de macrofotografie veelal gebruik gemaakt van een ringflitser. Maar je foto’s zullen er niet meer door gaan opvallen in het enorme aanbod van dit moment.


Vliegend hert in gevecht

Voordat ik het veld in ga, verdiep ik mezelf eerst in het insect dat ik wil gaan fotograferen. Dit is heel belangrijk omdat je zo het gedrag van een insect min of meer kunt voorspellen zodat je sneller kunt reageren op bepaalde situaties. Het is op deze manier ook eenvoudiger om bepaalde insecten te kunnen vinden zodat je niet lang hoeft te zoeken. Daarbij komend feit is dat je van te voren weet wat je allemaal nodig hebt zodat je niet al te veel keer lenzen hoeft te wisselen. Het is natuurlijk mogelijk om gewoon op goed geluk het veld in te gaan,maar uit ervaring weet ik dat je dan meestal met foto’s thuis komt waar je niet echt tevreden over bent.


Lieveheersbeestje op bloesem

Ook het weer houd ik goed in de gaten.Na een flinke regenbui begint voor mij de pret. Als het geregend heeft begint voor de insecten namelijk de herstelperiode. Dat houdt voornamelijk in dat ze trager zijn en vaak nog allerlei manieren zoeken om op het droge te komen. Lieveheersbeestjes spreiden vaak hun dekschilden om hun vleugeltjes goed te kunnen drogen.
Naast die begeerde regenbuien vind ik het ook erg leuk om in het donker op zoek te gaan naar insecten. Met een rode of groene lamp vallen insecten erg op.

Ik geef regelmatig avondworkshops en dat levert altijd weer verassend leuke resultaten op bij de deelnemers. Zodra de schemer invalt begint er een heel ander insectenlegioen tot leven te komen. Insecten die zich overdag niet laten zien komen juist dan tevoorschijn. Alleen al de geluiden van de nacht zijn een genot om naar te luisteren.


Pissebed in silhouet

De problemen waar je tegenaan loopt bij macrofotografie is hoofdzakelijk de belichting. Dit is en blijft moeilijk. Door de scherptedieptereview te gebruiken kun je goed zien of alles wat scherp moet zijn ook daadwerkelijk scherp zal zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je camera van tevoren goed ingesteld staat.
Ik werk vrijwel alleen met m’n camera op de M stand. Met je camera op de M stand kan je snel en efficiënt werken. Als je een live view op je camera hebt dan zal ik deze ook zeker gebruiken. Erg handig om nog beter scherp te kunnen stellen. De AF op mijn lens zet ik vrijwel altijd over op MF. Dit doe ik omdat wanneer je je lens in de AF modus hebt staan het nog wel eens gebeurt dat je lens begint te pendelen en dan kan het gebeuren dat je een mooi moment mist en dat is jammer. Met de hand scherpstellen,is daarom mijn advies. Dit vereist wel enige oefening, maar oefening baart kunst.


Struiksprinkhaan

Ik vind het mooi om met donkere achtergronden te werken. Als je een donkere achtergrond wil krijgen dan kan je het beste voor een snelle sluitertijd kiezen. Bijvoorbeeld 1/250ste het is dan wel noodzakelijk om een flitser te gebruiken. Wil je mooie lichte kleuren in je foto met weinig contrast dan gebruik je een langzamere sluitertijd met een groot diafragma, bijvoorbeeld 1/60 bij F2.8. Dit gaat dan wel weer ten koste van je scherptediepte.


Cubaanse Boomsprinkhaan

De meeste natuur fotografen zweren bij natuurlijk licht, maar mits goed gebruikt is het met flitsers heel goed mogelijk je foto’s toch een natuurlijke uitstraling te geven. Ik kan wel zeggen dat ik bijna altijd werk met flitslicht. Ik wil een foto helemaal naar mijn hand kunnen zetten en ben niet zozeer gericht op normaal belichte plaatjes. Juist het licht in je foto’s kunnen je foto’s net dat stukje extra geven. Soms neigen mijn foto’s meer naar kunst dan naar natuurfotografie. Mijn foto’s hebben vaak een dreigend en buitenaards sfeertje Maar de gedachte achter mijn foto’s is dat ik hun dramatische wereld probeer te versterken. De wereld waarin zij leven is namelijk keihard en meedogenloos. Ik ben in contact gekomen met iemand die zich erg verdiept in bidsprinkhanen en heb veel geleerd over hun gedrag. Deze bizarre beestjes grijpen hun slachtoffers met hun vangarmen vol met weerhaken en beginnen gewoon te eten. Dit moet in mijn ogen een verschrikkelijke dood zijn voor het slachtoffer. Ze zijn zelfs in staat om muizen te vangen.


Sabelsprinkhaan

Ik werk hoofdzakelijk buiten, maar als de winter zijn intrede doet dan kruip ik mijn hele huis door op zoek naar spinnen. En die zitten op meer plaatsen dan je zou vermoeden. Ik heb 2 jaar lang 2 lijmspuiters in mijn huis gehad (Genus scytodus) een heel erg mooi spinnetje dat in slowmotion loopt en zijn slachtoffer tot op een centimeter benadert, de afstand inschat en daarna twee lijmdraden in zigzaglijn over zijn slachtoffer spuit waardoor deze muurvast komt te zitten. Deze beestjes hebben mij de image of the year opgeleverd bij naturescapes. En iedere keer als hij over mijn muren voorbij sluipt kijk ik glimlachend naar hem op en zeg ik, zo maat ben je er weer,maar hij kijkt niet op of om,want hij is op zoek naar prooi. Zo ziet het leven van een insect er uit … eten of gegeten worden.


Lijmspuiters

Tegenwoordig maak ik heel veel gebruik van mijn zelfgemaakte groothoekmacrolens. Ik ben jarenlang zoet geweest om deze lens te bouwen en het uiteindelijke resultaat te behalen. Met deze lens is het mogelijk om het insect in zijn leefomgeving te laten zien. Een hele andere manier van fotograferen,maar wel erg leuk en steeds weer verassend. Iedere maand krijg ik van BBC wildlife magazine een lijst met allerlei soorten insecten en andere dieren waarvan ze beelden willen hebben om te publiceren.Zij zijn dol op beelden waarin het dier in zijn leefomgeving te zien is.


Sabelsprinkhaan in leefomgeving


Strontvlieg in leefomgeving

Mijn allernieuwste speeltje is een laser trigger van Cognisys met externe sluiter. Hiermee kan je insecten in de vlucht detecteren. Daar kan ik nu weer even mee vooruit.

Graag wil ik Roelof Janssens voordragen voor fotograaf van de maand september.
Zijn beelden dragen een bepaalde puurheid met zich mee en dat boeit mij. Zijn foto's hebben een bepaalde zeggingskracht en zijn erg beeldend. Zuivere kleuren en ragscherpe foto's. Sja wat wil je dan nog meer. Niet alleen zijn macro's zijn erg mooi(vooral de twee citroenvlinders op de distel)maar ook zijn landschappen spreken mij erg aan.

Tot slot, het macroseizoen is in volle gang dus ik wens iedereen weer heel veel macroplezier.
_________________
Nikon D50 met Nikkor 18-200 VR


Last edited by jwchess on Sun 03 Aug 2014, 11:58; edited 1 time in total
Back to top
Reply with quote
 
Thijs van den Burg


Gender: Male
Age: 36
Joined: 04 Feb 2012
Posts: 29
Location: Den Haag
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 14:15    Post subject:
Leuk om jouw verhaal eens te lezen, heb al aardig wat foto's van je gezien maar weet nu ook iets meer over de persoon achter de foto's. Je hebt een mooi verhaal neergezet met werkelijk prachtige foto's. Erg jaloers op je macrogroothoek!

Groet, Thijs
_________________
D7100, D90, Nikon 35mm 1.8, Sigma 150mm OS, Tokina 12-14mm, Tamron 18-270 PZD
http://www.pbase.com/thijsvandenburg
Back to top
Reply with quote
 
Nico Leenheer
Guest







PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 14:35    Post subject:
Jouw wijze van fotograferen raakt aan magisch realisme Leon.
Met verbazing heb ik de foto's bekeken.
Groeten, Nico
Back to top
Reply with quote
 
Tom van der Most


Gender: Male
Age: 72
Joined: 08 Apr 2011
Posts: 402
Location: Viller�al, Frankrijk
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 14:46    Post subject:
Met stijgende verbazing bekeek ik foto op foto, werkelijk prachtig!
Back to top
Reply with quote
 
Gert-Jan


Gender: Male
Age: 61
Joined: 25 Aug 2011
Posts: 412
Location: Sleeuwijk
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 16:05    Post subject:
Wat een indrukwekkende foto's . Zo heb macrofotografie nog niet eerder gezien.Vandaag met mijn moterwaterpomp naar de monteur geweest.Hij doet het weer als van ouds Very Happy .



Groetjes
Gert-Jan
Back to top
Reply with quote
 
Marja


Gender: Female

Joined: 21 Jun 2008
Posts: 27

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 8:33    Post subject:
Wat een geweldige foto' zet je hier neer, Leon!
Ze zijn echt heel erg mooi, een inspiratie voor mij om verder te leren!!

Groetjes, Marja
_________________
Canon 5DIII en 7D met div. lenzen
www.marjavanderlaan.nl
Back to top
Reply with quote
 
Tjeerd visser


Gender: Male
Age: 32
Joined: 03 Jan 2007
Posts: 388
Location: Lutjegast
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 22:36    Post subject:
Baas Boppe Baas.

Prachtig verhaal en natuurlijk unieke foto's!
_________________
Canon EOS 50D, Canon 5D Mk II, Canon 300mm F/2.8 IS USM, Sigma 150-500mm, Tamron 90mm Macro, Canon 17-40mm, Canon 85mm F1,8mm, Metz 48 AF-1,
Back to top
Reply with quote
 
peter wijn


Gender: Male
Age: 57
Joined: 23 Nov 2005
Posts: 2331
Location: Utrecht
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 11:16    Post subject:
tjonge wat mooi zeg

met zo'n spinnenfoto hoef je je niet te schamen dat je gewonnen hebt: helemaal top.

diepe bewondering. Met name voor het geduld en toch ook de uiteindelijke alertheid om toch op het juiste ogenblik het hele licht (en de scherpte) op orde te hebben.
Met heel lang 'lezen' ben je er nog lang niet...
(tip voor de mensen: iets langere treinreizen zijn ook zeer geschikt)
_________________
Ik ben niet dik, ik ben een vrachtwagen.
Back to top
Reply with quote
 
Tom.S


Gender: Male

Joined: 21 Aug 2013
Posts: 10

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 11:52    Post subject:
Het is wetenschap en kunst die beide met elkaar opgaan Leon, fantastisch hoe jij jou foto's met tegenlicht op unieke eigen wijze weet te portretteren.
Ik heb hier even genoten van jou foto's inclusief tekst en uitleg!
Groet, Tom
_________________
Dancing
Back to top
Reply with quote
 
Hans50


Gender: Male
Age: 73
Joined: 15 Aug 2008
Posts: 3
Location: Sliedrecht
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Mon 04 Aug 2014, 16:15    Post subject:
Schitterend!! Ik heb er van genoten. Ga vooral door!
Groettt
Hans
_________________
Nikon spulletjes
Back to top
Reply with quote
 
Ruud van Veenschoten


Gender: Male
Age: 63
Joined: 04 Oct 2007
Posts: 27
Location: Amersfoort
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 12:46    Post subject:
Bijna surrealistisch. Ik heb al veel van je werk mogen zien, en verwonder me er iedere keer weer over. Nog een lange weg te gaan......

Groet,
Ruud
_________________
Canon body's en Canon glaswerk.
Back to top
Reply with quote
 
rvandijkzl


Gender: Male

Joined: 23 Jun 2012
Posts: 31
Location: Zwolle
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 15:24    Post subject:
Leuk en leerzaam verhaal Leon! Ik heb veel respect voor de wijze waarop je de foto's maakt en de techniek die je daarbij toepast! Het levert mij in elk geval weer veel inspiratie op! Bedankt en succes!
Groet, Ronald.
_________________
Http://ronaldvandijk.zenfolio.com
Back to top
Reply with quote
 
susan meijnders
PixPas (Basic)




Joined: 18 Mar 2008
Posts: 849

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 16:27    Post subject:
Gewoon weg een feestje ,wat is dit genieten!!
groet susan
Back to top
Reply with quote
 
Sam Dijkstra


Gender: Male
Age: 70
Joined: 27 Aug 2012
Posts: 45
Location: Tjerkwerd
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 18:45    Post subject:
Pracht foto`s, juiste keus van fotograaf van de maand

Gr sam
_________________
Camera Canon EOS-1 Mark 111 Canon EOS 40 D, lensen Canon 17-85 ,Canon 400 mm telelens 4.5, Sigma apo 2,8 150 mm macro, Canon 70-200 mm
Back to top
Reply with quote
 
Mark van Veldhuizen


Gender: Male
Age: 42
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 329
Location: Lunteren
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 19:32    Post subject:
Alles in dit stuk wijst erop dat we hier te maken hebben met een zeer ervaren top fotograaf. Ik heb er erg van genoten Leon, en wat een top beelden laat je hier zien!

Gr Mark.
Back to top
Reply with quote
 
Herman Berkhoudt


Gender: Male
Age: 79
Joined: 25 Sep 2005
Posts: 127
Location: Leiden
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Thu 07 Aug 2014, 13:25    Post subject:
Ha Leon,

De naam was me zeker niet onbekend. En ik ken in elk geval de gele weidemier als ansichtkaart uit Naturalis.
Een mooi stukje werk van een vakman, waarbij soms de vraag " Kunst of Kitsch?" wel even om de hoek komt.

Wat ik fraai vind zijn de bijzondere groothoekopnamen met je zelfgeknutselde lenzen.

In elk geval met de benoeming van Roelof Janssens voor de volgende maand kan ik helemaal instemmen.

Een heel bescheiden fotograaf met een fraai en omvangrijk oevre.

Vriendelijke groet, Herman
_________________
Canon 50D, diverse lenzen, Manfrotto statieven.
Back to top
Reply with quote
 
Jomar Spanjaard


Gender: Male
Age: 41
Joined: 18 Oct 2010
Posts: 61
Location: Beverwijk
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 08 Aug 2014, 15:38    Post subject:
Prachtig, onderscheidend.
Een eigen manier van fotograferen, een andere kijk op de natuur.
Als je dit weet te presteren, en telkens unieke beelden maakt, zijn ik, en ik denk dat ik voor vele spreek, jaloers op je werk! (qua fotografie dan he) Very Happy

Groet Jomar
_________________
Met altijd de vriendelijke groeten,

NIKON, een paar glazen & Common sense
Back to top
Reply with quote
 
emiel




Joined: 20 Aug 2008
Posts: 14

Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Fri 08 Aug 2014, 19:52    Post subject:
echt een geweldige macro fotografie dimensie! wat mij altijd tegenstond in macro fotografie is het statische beeld van een mooi gedetailleerde sprinkhaan, vlinder, rups oid. Deze methode geeft de derde dimensie perfect weer en maakt voor mij macro fotografie ineens extra interessant.

waar ik wel benieuwd naar ben is je groothoekmacrolens. wat heb je daar aan veranderd?? Het groothoek-macro effect kun je ook (deels) verkrijgen door een tussenring op een groothoeklens te schroeven, waar zit het verschil??

ajuus
emiel
Back to top
Reply with quote
 
hvdgriendt


Gender: Male

Joined: 19 Jan 2008
Posts: 227
Location: Beneden de Rivieren.
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Mon 11 Aug 2014, 1:30    Post subject:
Wel een beetje late reactie, maar helemaal geweldig, je bent in een korte tijd wel heel erg ver gekomen, das klasse net als je foto's.!! is een genot om je foto's te bekijken.
_________________
http://photo.net/photos/hvdgriendt
Back to top
Reply with quote
 
A.R. Janssens


Gender: Male
Age: 78
Joined: 15 Jul 2007
Posts: 119
Location: Warmond
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Mon 11 Aug 2014, 12:17    Post subject:
Beste Leon,

Ik was aangenaam verrast toen ik het bericht kreeg dat je mij had voorgedragen als fotograaf van de maand september. Ik bekijk je foto's met enige regelmaat en ben steeds weer onder de indruk van de opbouw, kleuren, belichting en originaliteit van je beelden. Tevens bewonder ik je innovatieve manier van werken. Ik kan in veel opzichten van je leren.

Vriendelijke groeten,

Roelof Janssens

http://www.roelofjanssens.nl/
_________________
Nikon-camera's en objectieven, Gitzo-statieven
Back to top
Reply with quote
 
nelappelmelk
Moderator
Moderator


Gender: Female
Age: 72
Joined: 25 Jan 2008
Posts: 6002
Location: Ugchelen
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Fri 15 Aug 2014, 13:43    Post subject:
Inspirerend Leon zijn je opnames. Heb diverse lezingen van je bijgewoond. Was altijd een genoegen.
Blijf het jammer vinden dat je hier niet veel laat zien op NP.
Dus ga de uitdaging aan Laughing

P.S. Heb gisteren de nieuwe Natuurfotopassie ontvangen. Wat een uitgebreid Portfolio (10 blz.) Dat is puur genieten.
groeten Nel
_________________
Sony RX 10-4
Back to top
Reply with quote
 
Wijnand van Buuren


Gender: Male
Age: 72
Joined: 15 Apr 2011
Posts: 922
Location: Veenendaal
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 18 Aug 2014, 18:35    Post subject: FvdM
Wat een bijzondere opnamen allemaal. Geen wonder dat er al vele in de prijzen zijn gevallen.
Hoewel de gebruikers van Nederpix (waaronder ikzelf zeker) veel van je(jullie) zou(den) kunnen leren, kan ik me ook voorstellen dat andere podia aantrekkelijker zijn.

Petje af!

Mvrgr, Wijnand.
_________________
Nikon 7100 en Nikon 300s met Nikkor 70 - 300mm, Nikkor 105mm micro, Nikkor 18-105mm en Nikkor 200 - 400 mm F4 en teleconverter 1,4 E II. Manfrotto monopod 682B en Slik 3-poot.
Back to top
Reply with quote
 
Hendrik van Kampen
Supervip


Gender: Male
Age: 64
Joined: 10 Sep 2005
Posts: 699
Location: Leeuwarden
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 18 Aug 2014, 20:20    Post subject:
Prachtig. Klasse fotografie met een heel eigen handschrift.
_________________
Nikon, Gitzo en 4 meter Gardena
Back to top
Reply with quote
 
Leon Baas


Gender: Male
Age: 49
Joined: 20 Feb 2006
Posts: 2
Location: geldermalsen
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Mon 11 May 2015, 19:39    Post subject: Beter laat dan nooit
Het is al veel te lang geleden, maar ik wil toch nog iedereen bedanken voor de leuke reactie's bij mijn fotoreeks.
Ik heb een roerige tijd achter de rug en heb me min of meer op de achtergrond gehouden om voorrang te geven aan belangrijker zaken.
Ik zie de toekomst weer wat zonniger tegemoed en ik hoop dat ik weer wat meer tijd in de fotografie kan gaan steken.
Daarnaast hoop ik dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn foto's.
Nogmaals dank en veel fotoplezier toegewenst!

Groetjes,
Leon Baas
Back to top
Reply with quote
 
Frank Smedts


Gender: Male

Joined: 14 Feb 2009
Posts: 195

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 17 May 2015, 9:58    Post subject:
Fijn , dat je weer bijna de oude bent.
Pak de fotografie weer op in je eigen tempo en geniet van de kleine dingen om je heen. (en laat ons weer mee genieten Wink )

gr. Frank
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Nederpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand

 
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum