Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Nederpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand


FvdM januari 2016 Niels Prinsen

 
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Wijnand van Buuren


Gender: Male
Age: 68
Joined: 15 Apr 2011
Posts: 922
Location: Veenendaal
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Fri 01 Jan 2016, 2:06    Post subject: FvdM januari 2016 Niels Prinsen
Korte bio

Naam: Niels Prinsen
Leeftijd: 36
Woonplaats: Ede
Beroep: Machinist Thalys en Eurostar
Andere hobby's: Sporten
Gebruikte apparatuur: Canon 6D+ 85mm F1.2ii, 100mm F2.8L, MP-E 65mm F2.8, Sigma 35mm F1.4 Art, Canon 135mm F2.0
Sony A7 ii + Carl Zeiss 35mm F1.4, B+W 10 stops ND filter, Lightroom enz.
Website: www.nielsprinsenfotografie.com
Foto's op: Nederpix Het zijn er 44. Ik ben de laatste tijd erg druk dus niet zo actief op dit moment.
Interview

Waarom natuurfotografie?
Ik doe in mijn vrije tijd erg veel met diverse soorten fotografie maar natuur geeft me de ultieme rust en is lekker ongedwongen. Ik heb bewust wat andere foto’s bijgevoegd om te laten zien wat ik nog meer graag doe naast natuurfotografie.Wat is het leuke aan natuurfotografie?
De sfeer en rust op een mooie ochtend daar kan ik echt van genieten!!Wat zijn de minder leuke kanten?
Soms erg vroeg eruit als de voorspellingen goed zijn...eenmaal op locatie blijkt dat het dan toch tegenvalt. Dat zijn soms minder leuke dingen maar dat hoort er allemaal bij.
Wild doe ik zelf niet zoveel mee maar goede vrienden van me lopen daarmee vaak tegen hetzelfde probleem aan. Risico van het vak zullen we maar zeggen. Very HappyWat is je specialiteit?
Zoiets vind ik lastig over mezelf te zeggen.....werk graag met tegenlicht en dat vind ik zowel met natuur en diverse andere shoots altijd weer een uitdaging en erg leuk om te doen. Ben een tijd heel erg actief geweest met macro om mezelf daarin te verbeteren maar ik vind landschappen en het werken met lange sluitertijden ook heel erg leuk om te doen. Hou soms wel van een beetje “prutsen” met dingetjes...Wat kenmerkt jouw foto’s?
Ik probeer altijd een bepaalde sfeer in mijn foto’s te krijgen....mooi licht en de juiste tijd zijn hiervoor de perfecte ingrediënten natuurlijk.
Deze sfeer probeer ik uiteraard ook te verwerken in mijn overige shoots zoals; Newborn, bruiloften, modellen, kids enz..

Hoe werk je meestal? Vanuit een schuilhut? Loop je rond?
Nee, in een schuilhut ben ik nooit te vinden. Ik ga meestal gewoon lekker aan de wandel en zie wel waar ik uitkom. Zoals ik hiervoor al beschreef is de natuur pure ontspanning voor mij en vind ik het heerlijk om met mijn camera op pad te gaan en hopen een leuk onderwerp tegen te komen.Hoe probeer je verstoring te voorkomen terwijl je die mooie foto maakt?
Gezien ik geen wild, vogels enz doe, verstoor ik niet veel en heb er ook nooit iets van gemerkt. Ik zoek altijd wel een plek op waar ik zo min mogelijk mensen tegenkom.Hoe en wanneer ben je begonnen met fotograferen?
Een jaar of zeven geleden kocht ik mijn eerste Canon spiegelreflex en had de smaak al vrij snel te pakken. Ik snapte er in het begin werkelijk geen bal van en wist ook helemaal niet wat ik allemaal aan het doen was en toch vond ik het leuk! Gaandeweg ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in diverse technieken en ben nu al een tijdje bezig met strobistfotografie om d.m.v. het werken met meerdere flitsers soms een beetje tegen het surrealistische aan te zitten. Ik houd wel van aparte dingen en soms een beetje de grens op te zoeken in de fotografie.
Deze techniek pas ik overigens niet toe in de natuur maar meer met modellen e.d..Wat zijn je favoriete plekjes?
Dit blijven toch wel de plekjes diep in het bos bij ons op de Veluwe. Wij wonen aan het bos dus beter kan ik het voor mijn hobby niet treffen natuurlijk.Wat is je droomsoort of -gebied?
Ierland om haar prachtige ruige landschappen en ik zou heel graag nog eens een trip naar IJsland doen!

Wat zou je nog graag doen op fotografiegebied?
Zoveel!!! Dit is voor mij het mooie aan deze prachtige hobby......de inspiratie komt je van alle kanten tegemoet!! Zou graag nog is een mooie reis maken en dan puur voor de fotografie.

Heb je een fotograaf die je erg inspireert? Zo ja, welke?
Dat is Jason Lanier. Echt een topper en een heerlijke persoonlijkheid!!

Doe je nog aan andere vormen van fotografie?
Ja en dat is heel divers. Voornamelijk ben ik bezig met Newborn in mijn studio en buiten: gezinnen, modellen en bruiloften.
Ik zit veel in het buitenland voor mijn werk en soms vind ik straatfotografie ook wel erg leuk om te doen. Ik neem me al jaren voor om mijn statief in m’n koffer te laden en om vanaf de kant vd Seine met een lange sluitertijd een mooie foto van de Eiffeltoren te maken maar het is er nog steeds niet van gekomen.Heb je nog een leuke anekdote m.b.t. je fotografie?
Of dit echt een anekdote is betwijfel ik, maar wil dit wel even met jullie delen. Ik zat afgelopen winter met mijn 6D op de wifi stand, half bevroren en gehurkt voor een Geweizwammetje en was bij foto 36 voor mijn stack die bijna klaar was..
Uit het niks komt er een overenthousiaste en vooral erg drukke hond naar me toe gerend, die (uiteraard) net even dat tikje tegen mijn camera (al rustend op rijstzak) gaf en ja hoor....weg scherpte en dus ook het einde van deze stack! Zo eigenwijs als ik toen was en nog steeds ben, toch weer overnieuw begonnen en deze foto is later nog op Nederpix geplaatst. Bij de volgende foto had ik geen last van een hond.Wat vind je van Nederpix?
Erg leuk maar ik kan me er soms ook enorm aan ergeren!! Mijn persoonlijke mening is dat fotografie leuk moet zijn voor JEZELF en dus niet wat een ander ervan denkt. Een ieder voelt zich prettig hetgeen hij/zij doet en daar halen we met z’n allen ook onze voldoening uit, denk ik. Uiteraard worden hier de foto’s beoordeeld en een beetje opbouwend kritiek is nooit erg!! Wat me echter opvalt hier is dat er vaak zo’n soort van kuddegedrag vertoond wordt. Ik heb het nu niet enkel over mijn eigen foto’s maar ook bij andere Nederpixers die allemaal vol trots hun foto’s plaatsen hier en vervolgens (soms) compleet afgebrand worden! En als de één het vindt.....vindt de ander het ook.
Laat iedereen toch doen wat hij of zij wil, denk ik dan. Kritiek mag uiteraard maar breng het op een fatsoenlijke manier en probeer ook de smaak van een ander eens in te zien!! Wat meer nomineren op foto i.p.v. op de (gebruikers-)naam zou soms ook niet verkeerd zijn. Persoonlijk zou ik zijn voor een anonieme plaatsing op Nederpix.
Dit was een heel verhaal, maar puur een persoonlijk(e) gevoel/mening.
Verder hoop ik dat iedereen lekker verder gaat met deze schitterende hobby en dat 2016 weer een mooi fotojaar voor ons allen gaat worden!!Heb je nog een tip voor andere fotografen?
Doe gewoon waar je je lekker bij voelt en wees vooral trots op je eigen foto’s. Iedereen doet z’n best om voor zichzelf mooie foto’s te maken en daar gaat het om. Durf soms uit je comfortzone te komen en probeer is iets anders!Beste foto? Waarom is dit je beste foto? Hoe heb je hem genomen? Wat kan er beter aan? Welke foto zou je nog heel graag maken?
Deze vragen heb ik niet beantwoord omdat ik ze simpelweg niet kan beantwoorden.Wie zou je volgende maand tot fotograaf van de maand willen benoemen en waarom?
Gertjanvv omdat ik zie dat hij ook van het proberen is en vaak ook uit de veilige (foto)zone komt.
Ik houd daar wel van!
Back to top
Reply with quote
 
Sander Klein Hesselink


Gender: Male
Age: 44
Joined: 10 Nov 2013
Posts: 14

Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Fri 01 Jan 2016, 14:14    Post subject: fvdm
Hoi Niels


Zojuist je artikel gelezen. Je natuurfoto's spreken me erg aan. Ik deel je interessante voor tegenlicht fotografie en de natuur in IJsland, Ierland ed.

Wil zelf nog eens naar Schotland om te gaan fotograferen.

mvgr
Sander
_________________
Canon Apparatuur
Back to top
Reply with quote
 
Mark van Veldhuizen


Gender: Male
Age: 37
Joined: 22 Sep 2010
Posts: 329
Location: Lunteren
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 03 Jan 2016, 10:05    Post subject:
Precies zoals ik je ken Niels, lekker recht voor z'n raap en eerlijk. Ik vind dat je op een goeie manier met fotografie bezig bent. Lekker breed en niet gebonden aan welke regel dan ook.
Anonieme plaatsing op Nederpix.. dat heeft zeker voordelen denk ik. Alleen vind ik het wel leuk dat m'n naam bij de foto's staat die ik heb gemaakt. Ook ik heb sterke vermoedens dat er vaak op naam genomineerd wordt. Zelf heb ik dat ook wel eens gedaan wanneer ik bijv. het verhaal achter de foto ken, of ik gun iemand een zetje in de rug. Dit houd ik wel zeer beperkt, want eigenlijk vind ik het gewoon niet eerlijk om dit vaak te doen.

Ga lekker zo door Niels, want je werk wordt enorm gewaardeerd!

Gr Mark.
Back to top
Reply with quote
 
plaatjesmaker


Gender: Male
Age: 76
Joined: 05 Jan 2014
Posts: 26
Location: zeewolde
Offline

View user's profile Send private message
PostPosted: Sun 03 Jan 2016, 18:00    Post subject:
Niels ik ken je persoonlijk niet maar heb veel waardering voor je eigenzinnige fotografie. Ook jouw mening over de gang van zaken hier spreekt mij aan. Weinig andere hebben zo open en eerlijk hun mening durven geven. Ik hoop met jou dat 2016 weer een mooi fotojaar voor ons allen gaat worden!!

Groet Hans
Back to top
Reply with quote
 
Bendiks Westerink


Gender: Male
Age: 48
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 577
Location: Heteren
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Mon 04 Jan 2016, 21:31    Post subject:
Dag Niels,

Inderdaad een mooie eigenzinnige serie. Voor mij een aantal bekende plekjes. Wie weet kom ik je nog eens tegen ergens.

Bendiks
_________________
Nikon spul.
www.bendiks.nl
Back to top
Reply with quote
 
nelappelmelk
Moderator
Moderator


Gender: Female
Age: 68
Joined: 25 Jan 2008
Posts: 4717
Location: Ugchelen
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail
PostPosted: Mon 04 Jan 2016, 21:39    Post subject:
Dag Niels, Wat een diversiteit aan onderwerpen! Interessant om te lezen. En te zien.
Hoop ook dat je nu wat van je natuurbeelden op NP laat zien.
groeten Nel
_________________
Canon 5DMark3+ diverse lenzen
Sony RX 10-4
Back to top
Reply with quote
 
kiran


Gender: Male
Age: 58
Joined: 30 Jan 2013
Posts: 25
Location: Noordholland
Offline

View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue 12 Jan 2016, 21:19    Post subject:
Een mooie gevarieerde serie. Schotland en IJsland staan ook hoog op mijn droomlijstje.
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Nederpix.nl Forum Index -> Fotograaf van de maand

 
Post new topic   Reply to topic
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum