Het magazine voor Natuurfotografen

Nederpix.nl Forum Index -> Richtlijnen voor Nederpix fotografen


Criteria vlinders, libellen en overige insecten

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
View previous topic :: View next topic  

Author
Message
Jaap Schelvis


Gender: Male
Age: 60
Joined: 05 Sep 2005
Posts: 9574
Location: Leeuwarden
Offline

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PostPosted: Wed 18 Apr 2007, 21:51    Post subject: Criteria vlinders, libellen en overige insecten
Terecht krijgen we af en toe vragen over wat nu precies de criteria zijn waaraan een foto op Nederpix moet voldoen. Voor een deel worden die vragen natuurlijk al beantwoord in de FAQ die je boven aan iedere bladzijde kunt vinden, maar het leek ons toch zinvol om per album via het forum hier nog wat dieper op in te gaan.
Naast de algemene kwaliteitseisen die we stellen aan iedere foto wat betreft scherpte, belichting en compositie gelden voor vlinders, libellen en overige insekten de volgende, aanvullende criteria:

Nederpix is een site voor natuurfoto's, wat betekent dat foto's geplaatst op Nederpix in de vrije natuur zijn genomen. Foto's waarbij insecten uit hun milieu in een studio-setting geplaatst zijn horen niet thuis op Nederpix. Hetzelfde geldt voor in gevangenschap gekweekte insecten. Ook foto's waarbij insecten zijn gemanipuleerd (door middel van koeling of andere ingrepen) en foto's van insecten die in de hand worden vastgehouden worden niet op Nederpix geplaatst.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen te verzinnen. Het kan soms zijn dat tijdens onderzoek bepaalde soorten worden gevangen die normaal gesproken niet of bijzonder moeilijk te fotograferen zijn. In sommige gevallen kan dan een uitzondering worden gemaakt, bijvoorbeeld wanneer een soort na het loslaten eerst nog even prachtig gaat zitten en een mooie fotogelegenheid biedt. Het is slim om dergelijke foto's eerst in je persoonlijk album te plaatsen en de moderators een berichtje over de foto te sturen, zodat we gezamenlijk over de foto kunnen overleggen. Foto's van bijvoorbeeld een overwinterend insect op een onnatuurlijke plek (keukenkast, zolder, etc) kunnen wel geplaatst worden; zet dan in je beschrijving waar je het beestje gevonden hebt.
Back to top
Reply with quote
 
Display posts from previous:   
   Nederpix.nl Forum Index -> Richtlijnen voor Nederpix fotografen

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Page 1 of 1


Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum