Het magazine voor Natuurfotografen

Personal Gallery of Erik Busstra
You can view the personal galleries of other members by clicking on the link in their profiles

Vandaag weer gezocht naar een herfstblad in het water. Vorig jaar maakte ik er een waar kunstwerk van door zelf invloed uit te oefenen in de foto. Viel daardoor natuurlijk buiten de doelstelling van NP. Daarom dit jaar niets aan de scene gedaan, een blad dat in het water lag en een laag standpunt in de modder deden de rest. Scientific name:
Dutch name: Herfstblad
English name: Autumn leaf
Place: Leusden
Date: 19 Sep 2011
Posted: Mon 19 Sep 2011, 19:49
View: 2
Comments: 0
De zaterdag was erg buiig, na een flinke hoosbui liepen we met een groepje fotografen de zandverstuiving op waar de luchten erg goed te bewonderen waren. Een klein buitje trok weer over en liet met het avondlicht een schitterende regenboog zien. Vanaf het zand zorgde dit ervoor dat de gehele boog zichtbaar was. Een erg gaaf gezicht! Scientific name:
Dutch name: Dubbele regenboog
English name: Double rainbow
Place: Hoge Veluwe, Otterlo
Date: 27 Aug 2011
Posted: Mon 05 Sep 2011, 14:26
View: 2
Comments: 0
Van de week werd ik door de schaapsherder getipt dat er Klokjesgentianen bloeiden. Vandaag kreeg ik de mogelijkheid om op dit afgesloten stuk te fotograferen en zo dus deze schoonheid op de foto te zetten.
Veel kunnen experimenteren, maar nog steeds veel te wensen, hopelijk kan ik er nog eens naartoe. Scientific name: Gentiana pneumonanthe
Dutch name: Klokjesgentiaan
English name: Marsh Gentian
Place: Leusden
Date: 06 Aug 2011
Posted: Sat 06 Aug 2011, 13:40
View: 0
Comments: 0
Gister weer op zoek geweest naar de kleine zonnedauw. Dit keer op een ander plekje waar ook veel meer stond. Ik was specifiek op zoek naar een mooi exemplaar dat ik kon isoleren van de achtergrond. Mijn oog viel toen op een exemplaar waarbij de achtergrond gevormd werd door een heel bosje zonnedauw.
Het doel was om zonnedauw eens een keer vast te leggen op een andere manier en eens te kijken of ik er iets creatiefs van kon maken. Scientific name: Drosera intermedia
Dutch name: Kleine zonnedauw
English name: Oblong-leaved sundew
Place: Leusden
Date: 02 Jul 2011
Posted: Sun 03 Jul 2011, 20:19
View: 4
Comments: 0
Op een locatie waar al enkele jaren zonnedauw groeit ben ik dit keer op zoek gegaan naar een exemplaar dat niet zo tussen het gras stond. Gelukkig kon ik dit exemplaar vinden dat heel mooi alleen stond en ook niet zo'n onrustige achtergrond had als in de meeste gevallen.
Daarna ben ik een tijd bezig geweest met het kiezen van mijn compositie en het zoeken van de juiste scherpte. Behoorlijk vermoeiend gezien het warme weer van maandag en de kracht die de zon 's avonds nog had.

Het resultaat ben ik tevreden mee, na een jaar met dit plantje bezig te zijn geweest heb ik nu eindelijk een foto waar ik tevreden mee ben. Scientific name: Drosera intermedia
Dutch name: Kleine zonnedauw
English name: Oblong-leaved sundew
Place: Leusden
Date: 27 Jun 2011
Posted: Fri 01 Jul 2011, 13:39
View: 1
Comments: 0
Ik zal vast niet de enige zijn die deze rupsen de afgelopen tijd massaal is tegengekomen. Zo kwam ik deze ook tegen. Het duurde even voordat ik een rups vond die naar wens zat. Deze zal uit de boom zijn gevallen en liep mooi over dit grassprietje.
Ze zijn niet erg snel, dus tijd genoeg om me eens even uit te leven op deze toch wel bijzondere beestjes. Scientific name: Alsophila aescularia
Dutch name: Voorjaarsboomspanner
English name: March moth
Place: Leusden
Date: 05 May 2011
Posted: Thu 05 May 2011, 20:21
View: 1
Comments: 0
Tijdens weer een bezoek aan de Hoge Veluwe ben ik ook weer de zandverstuiving op gelopen. Dankzij de wind was het zand goed aan het stuiven. Camera bescherming dus maar uit de tas en mezelf ook zo goed mogelijk ingepakt. Ondanks dat zag ik weinig door het vele zand dat in mijn ogen kwam. Mijn camera hield het goed en met wat moeite deze foto kunnen maken van het stuivende zand. Scientific name:
Dutch name: Zandverstuiving de Pollen
English name: -
Place: Hoge Veluwe
Date: 02 May 2011
Posted: Tue 03 May 2011, 11:34
View: 1
Comments: 0
Op het pad liepen veel padden richting de vijver. Bij dit paar ben ik naast ze gaan liggen en heb ik gewacht tot ze weer verder liepen. Scientific name: Bufo bufo
Dutch name: Pad
English name: Common Toad
Place: Otterlo
Date: 23 Mar 2011
Posted: Fri 25 Mar 2011, 8:25
View: 2
Comments: 0
Op een mistige herfstochtend liep ik op de Veluwe Zoom. Tijdens de wandeling wat heidegebieden doorkruisd maar ook wat bossen. In één van die bosgebieden onderstaande foto gemaakt. Scientific name:
Dutch name: Bos
English name: Forest
Place: Veluwe Zoom
Date: 09 Oct 2010
Posted: Sat 27 Nov 2010, 8:30
View: 2
Comments: 0
Herfstblad in het water gelegd en beweging in het water aangebracht. Scientific name:
Dutch name: Herfstblad
English name: -
Place: Leusden
Date: 13 Nov 2010
Posted: Thu 18 Nov 2010, 23:24
View: 3
Comments: 0
Select sort method:  Order:  
Page 1 of 1